Antep Fıstığı Fidanı

Antep Fıstığı Fidanı

Antep fıstığı, sakız ağacıgiller familyasından yenebilen kabuklu olan bu meyve, bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak bilinir. Antep fıstığı denilmesinin sebebi ilk işletmesi Türkiye’ nin Gaziantep ilçesinde başlanmasıdır. Antep fıstığı ağacında yetişir, yağlı, ince kabukludur, tatlıcılık ta ve ayrıca eczacılıkta öksürük şurubunda kullanılır.

Yazları uzun, sıcak, kurak ve kışları soğuk olan bölgelerde ekonomik olarak yetiştirilir.

Antep fıstığı ne zaman dikilir,

Ülkemizde Antep fıstıkları Mart sonu- nisan ayının başlarında uyanmakta Nisan ayının ilk yarısında çiçek açmaya başlar, bu dönemde düşük sıcaklıklarda çiçekler ve genç yapraklar zarar görür, fakat bahçeler kurulurken soğuk hava akımına dikkat edilmelidir. Çiçeklenme zamanında oluşan soğuk hava ve yağış erkek ağaçların tozlaşmasına olumsuz etkiler, Antep fıstığı kuvvetli köklere sahip olduğu için ince yapılı ağaçların yetişemeyeceği yerlerde yetişir. Derin, süzek, tınlı ve kireçli topraklı bölgelerde yetişir, arazide bitki yerleri işaretlendikten sonra 40-50 cm genişliğinde 60-80 cm derinliğinde çukurlar açılarak dikilir. Çöğürlerin yaralı kısımları kesilerek hafif kök budaması yapılarak, çukurların diplerine 1-2 kürek yanmış ahır gübresi 100-150 gram 15-15-15 (üç on beş) gübresiyle karıştırılmış üst toprak atılır. Ahır gübresi mutlaka yanmış olması gerekir, dikilen fidanlara dikildikten sonra mutlaka can suyu verilmedir, çok sıcak yaz aylarında 2 kez su verilmelidir.

Dikilen fidanların üzerilerine evcik yapılarak tutma oranı yükseltilir, dikim sonbahar veya ilkbaharda yapılır, ama soğuk olmayan bölgelerde sonbaharda dikim yapılmalıdır. Çünkü sonbaharda yapılan bitki fidanlarının dikimlerinde tutma olasılığı çok yüksektir. Dikim yapılırken 8 veya 11 dişi ağaca 1 erkek ağaç dikim yapılmalıdır, çöğürlerin dikimi yağmurların yağmurların dikilmesinden sonra ilkbaharda ve sonbaharda toprak sürümü yapılarak çöğürlerin etrafı çapa yapılmalıdır.

Antep fıstığı nasıl sulanır,

Haziranda ve ağustos ayarı arasında oluşan yağış haricinde 20 şer gün arayla yapılıp, her yerin ıslatılması gerekir, ama yapılan sulamada sadece kökler sulanmalıdır, aksi taktirde gövdeye temas eden su kök boğazı çürütücülüğüne ve ağaçlarda kuruma meydana gelir.

Antep fıstığı ağacından kaliteli ürün almak için,

Normal bir Antep fıstığı ağacında çiçek salkımı ortalama 120 çiçek bulunur, bunun 20 tanesi meyve bağlarsa, bu orta derecede mahsul alımı olur, şayet 40 tane meyve oluşmuşsa oldukça yüksek oranlı mahsul alınır. Halbuki salkım seyrelmesi gösteren meyve salkımlarında 1-6 meyve kalmaktadır, tüm bunların en önemli sebebi üreticilerin meyve bahçelerine yeteri kadar dikilmeyen erkek Antep fıstığı ağacıdır. Üreticilerin az dikme sebeplerinden biride erkek ağaçlarının meyve vermediğinden dikiminin az olmasıdır. Erkek ağaçların kayıp değil kazanç gözüyle bakıldığında çiçek ve meyve dökümleri azalıp fazla ve kaliteli ürün alımı olur.

Antep Fıstığı Fidanı Yorumları

şifre Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Antep Fıstığı Fidanı"
Antep Fıstığı Ne Zaman Çapalanır
Hakkı Özdemir . 2018-02-10 / 4,5
CEVAP YAZ
Bu Fıdanlardan Bana Lazım Nasıl Elde Ede Bılırım.
Kamuran . 2017-11-23 / 4,5
CEVAP YAZ
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on metreye kadar yüksekliği olan ağaçtır. Bu ağacın tepesi basık ve yuvarlaktır. Besin değeri ve kalori...
Fıstık Ağacı
Fıstık Ağacı
Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep-fıstığının anavatanı Türkiye, İran ve Türkmenistan'dır. Dünyada Antep fıstığının en çok yeti...
Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Taze Antep Fıstığı dalından sirkelendikten sonra meyvenin kırmızımsı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmalıdır. Bu işlem ülkemizde kurutulma ve depolamanın ardından işleme ve pazarlama öncesi yapılmaktadır....
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüketilir.Saf antep fıstığında yapılan bir tatlı türüdür. Şeker oranı çok yüksek olduğu için şeker...
Çam Fıstığı Tohumu
Çam Fıstığı Tohumu
Çam Fıstığı Tohumu; Ekilişi, tohumu 2 gün 21 dercelik olan suda bekletilir. Torf toprağı kullanılır veya toprağın yumuşak olmasına dikkat edilir. Çok hafif bir çatlatma işlemi yapılabilir ancak ıslatmak yeterli olur. Küçük plastik olan su bardakların...
Antep Fıstığı Ağacı
Antep Fıstığı Ağacı
Antep Fıstığı Ağacı, Anayurdu Orta doğu olan antepfıstığı, Akdeniz havzasında Türkiye, Irak, İran, Suriye ile tohumlarının sonraki zamanlarda götürüldüğü Hindistan ve hatta Meksika’da dahi yetiştirilmektedir. Ülkemizde antepfıstığının yetiştirildiği ...
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülkemizde sadece kavrularak tüketildiği bilişe de çok yağış alan iklimlerde yetişmesi nedenlerinden...
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadır. Çay saatlerimizin vazgeçilmez kuru yemişlerinden bir tanesidir. Türkiye üretiminin hemen hemen ...
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram kadarı 908 kalori içerir. 40 gram kadar yer fıstığı 227 kalori, 100 gramı ise 565 kalori içerir. Vi...
Antep Fıstığı Faydaları
Antep Fıstığı Faydaları
Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Bir çok ilaç yapımında da kullanılır. Aynı...
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği görünmektedir. Fıstık sağlığa çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı tıp alanında hastalarında t...
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerikada yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesinde yetiştirilmektedir. İçerisinde zengin besin maddeleri bulunduran fıstık vücut gelişiminde ...
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde toplam tüketim oranı %5 diğer yüze %95 oranı ise yurt dışına ihraç edilmektedir. Çam fıstığı el...
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük arabaların üzerinde Antep fıstıkları satan seyyar satıcılar görmek pek şaşırtıcı bir durum de...
Toz Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı
Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatlıcılıkta ve eczacılıkta öksürük şurubu yapımında kullanılır. Antep fıstığı adını, en çok yeti...
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur,Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak olmaz. Kavlatma, meyvede kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işlem ülkemizde...
Antep Fıstığı İçi
Antep Fıstığı İçi
Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir. Antep fıstığı içi fındık, badem ve yer fıstığı ...
Fıstık Ezmesi Protein
Fıstık Ezmesi Protein
fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre çoğu insanların fıstık ezmesi adı verilen besini önemli bir şekilde tükettikleri ortaya çıkm...
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on metreye kadar yüksekliği olan ağaçtır. Bu ağacın tepesi basık ve yuvarlaktır. Besin değeri ve kalori...
Fıstık Ağacı
Fıstık Ağacı
Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep-fıstığının anavatanı Türkiye, İran ve Türkmenistan'dır. Dünyada Antep fıstığının en çok yeti...
Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Taze Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur, Taze Antep Fıstığı dalından sirkelendikten sonra meyvenin kırmızımsı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmalıdır. Bu işlem ülkemizde kurutulma ve depolamanın ardından işleme ve pazarlama öncesi yapılmaktadır....
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüketilir.Saf antep fıstığında yapılan bir tatlı türüdür. Şeker oranı çok yüksek olduğu için şeker...
Çam Fıstığı Tohumu
Çam Fıstığı Tohumu
Çam Fıstığı Tohumu; Ekilişi, tohumu 2 gün 21 dercelik olan suda bekletilir. Torf toprağı kullanılır veya toprağın yumuşak olmasına dikkat edilir. Çok hafif bir çatlatma işlemi yapılabilir ancak ıslatmak yeterli olur. Küçük plastik olan su bardakların...
Antep Fıstığı Ağacı
Antep Fıstığı Ağacı
Antep Fıstığı Ağacı, Anayurdu Orta doğu olan antepfıstığı, Akdeniz havzasında Türkiye, Irak, İran, Suriye ile tohumlarının sonraki zamanlarda götürüldüğü Hindistan ve hatta Meksika’da dahi yetiştirilmektedir. Ülkemizde antepfıstığının yetiştirildiği ...
Tuzlu Fıstık Kaç Kalori
Tuzlu Fıstık Kaç Kalori
Tuzlu Fıstık Kaç Kalori, özellikle yağ oranı bakımından oldukça yüksek bir kalori oranına sahip olan fıstık büyük küçük herkes tarafından sevilerek tüketilen bir kuru yemiş gıdasıdır. Ayrıca yüksek proteine sahip olmasından dolayı fazla tüketi...
Antep Fıstığı Zararları
Antep Fıstığı Zararları
Antep fıstığının zararları: Birçok hastalığa faydalı olan antep fıstığının aynı zaman da zararları da vardır. Antep fıstığı kurutulduğu zaman uzun zaman saklanabilir. Antep fıstığı içerisinde A, C, E gibi vitamin bakımında oldukça zen...
Kaju Fıstığı Ağacı
Kaju Fıstığı Ağacı
Kaju, sakızgiller ağacı ailesinden olup, tropikal iklim bitkisidir. İlk önceleri Brezilya'da yetiştirilmiş Portekizlilerce dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun yetiştirildiği yer Ekvator ve çevresidir. 6. yüzyıl civarlarında Portekizliler B...
Yer Fıstığı Besin Değerleri
Yer Fıstığı Besin Değerleri
Yer Fıstığı Besin Değerleri, Yer fıstığı, besin değerleri yüksek olan ve toprak altında yetişen bu sayede ise toprak minerallerini de iyi şekilde içerisinde barındıran bir yemiş türüdür. İçerdiği yoğun E ve B vitaminleri, sodyum, potasyum, ma...
Antep Fıstığı Çeşitleri
Antep Fıstığı Çeşitleri
Antep fıstığı çeşitleri, Yurdumuzda her ürünün yetiştirilmesi ve üretimi yapılması için uygun iklime ve toprağa sahip olan çok zengin bur ülkedir. Çoğu ürünün üretim oranlarına bakıldığında dünyada ilk sıralarda yer aldığı görülmektedir B...
Çam Fıstığı Ağacı
Çam Fıstığı Ağacı
Çam Fıstığı Ağacı, Fıstık çamı (Pinus Pinea); Akdeniz, Ege bölgelerinin tamamında ve Marmara'nın güneyinde yetişmektedir. Ortalama 150 yıl kadar ömrü olan ve orta hızla büyüyen kalın gövdeli bir ağaç türüdür. Görünümü gençken top biçi...
Siirt Fıstığı
Siirt Fıstığı
Siirt Fıstığı, olgun taneleriyle Antep fıstığından çok farklı olan Siirt Fıstığı kalorisi değeri bakımından yeri apayrıdır. Günlük kavrulmuş Siirt fıstığı yenilmesi halinde kötü kolesterol LDL %12 oranında düştüğü bilimsel olarak kanıtl...
Fıstık Kaç Kalori
Fıstık Kaç Kalori
Fıstık kaç kalori, yurdumuz insanı tarafından çok sevilen ve çekirdekten sonra, en fazla tüketimi yapılan kuruyemiş türü olan fıstığın anavatanı, Güney Amerika'dır. Ülkemizde ise daha çok Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üretimi yapılan ve üret...
Hamilelikte Yer Fıstığı
Hamilelikte Yer Fıstığı
Hamilelikte Yer Fıstığı; Bu mevzudaki resmi öneriler sürekli farklılaşıyor, ancak, son zamanlarda hem UK Food Standards Agency, hem de American Academy of Pediatrics (bundan önce her ikisinin de çocuğun yakın ailesinde alerji yada astım geç...
Antep Fıstığı Kaç Kalori
Antep Fıstığı Kaç Kalori
Antep Fıstığı Kaç Kalori, pek çok kişi tarafından özellikle sevilerek tüketilen Antep fıstığı kalori bakımından oldukça yüksek olan bir kuruyemiş çeşididir. Antep fıstığı Gaziantep'de yetişmektedir fakat güney doğunun her ilinde kolaylıkla yet...
Kabuklu Yer Fıstığı
Kabuklu Yer Fıstığı
Kabuklu yer fıstığı, günümüzde başta gelen kabuklu yer fıstığı üreticileri Çin, Hindistan, Nijerya ve Senegal'dir. Akdeniz bölgesine uygun bir bitkidir. Adana, Mersin, Hatay, Maraş ve çevresi illerde yetişir. Akdeniz iklimine benzediği iç...
Osmaniye Yer Fıstığı
Osmaniye Yer Fıstığı
Osmaniye Yer Fıstığı, Ülkemizde tarımı yapılan ve yüksek gelir sağlayan ürünlerin başında gelen yer fıstığı en çok çukurova bölgesinde Adana ilinde ve ikinci olarak da Osmaniye de üretilmektedir. Ülkemiz de üreticiliğinin ne zaman yapılmaya ba...
Yaş Antep Fıstığı
Yaş Antep Fıstığı
Yaş Antep Fıstığı, meyvenin olgunlaşmaya yakın toplanma sürecidir. Meyveyi daha sonra kurutma aşaması vardır. Antep fıstığı hasat edilir ve daha sonra kavlatma işemi vardır. Yaş Antep Fıstığının...
Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Yer Fıstığı Yetiştiriciliği, Yer fıstığı, baklagiller familyasındandır. Tohumları %45 - 60 oranında yağ, %20 - 30 oranında protein ve vitaminler içeren çerez çeşididir. Latincesi Arachis hypogaea'dır...
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olarak çerez olarak tüketilmektedir. Bu nedenle dış kabuğundan ayrılıp kavrularak satışa sun...
Yer Fıstığı Protein
Yer Fıstığı Protein
Yer Fıstığı Protein ;Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, % 25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vitaminler ve madensel maddeler içermekte olan, özellikle yağ sanayisinde ve çe...
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir. Latince adı: Pistacia vera Diğer bir adı: Şam Fıstığı Ye...
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi olan fıstığın tohumları dış kabuk kırıldıktan tohumları ayrıldıktan çiğ olarak tüketil...
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmektedir. Fıstık ezmesi yağlı bir besin olduğu için çoğu insan uzak durur ama içerdiği...
Taze Antep Fıstığı
Taze Antep Fıstığı
Taze antep fıstığı, antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri var, hem de sağlığımıza oldukça faydalıdır. Özellikle mevsiminde taze antep fıstığını t...

 

Çam Fıstığı Ağacı
Siirt Fıstığı
Fıstık Kaç Kalori
Hamilelikte Yer Fıstığı
Antep Fıstığı Kaç Kalori
Kabuklu Yer Fıstığı
Osmaniye Yer Fıstığı
Yaş Antep Fıstığı
Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Protein
Antep Fıstık Ezmesi
Soslu Fıstık
Diyette Fıstık Ezmesi
Taze Antep Fıstığı
Kaju Fıstığı
Yer Fıstığı Ekimi
Antep Fıstığı Aşısı
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Antep Fıstığı Faydaları
Fıstık Ezmesi Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Toz Antep Fıstığı
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Popüler İçerik
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olar...
Yer Fıstığı Protein
Yer Fıstığı Protein
Yer Fıstığı Protein ;Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, % 25 protein, %18 oranında karbonhidrat, ç...
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemi...
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğe...
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüke...
Taze Antep Fıstığı
Taze Antep Fıstığı
Taze antep fıstığı, antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değe...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Fıstık Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Fıstık Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2018