fistik.gen.tr
fıstık

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Antep Fıstığı Ezmesi

Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüketilir.
Saf antep fıstığında yapılan bir tatlı türüdür. Şeker oranı çok yüksek olduğu için şeker hastaları pek tercih etmemelidir. Çok fazla kalorisi olan fıstık ezmesini protein ve lif bakımında da oldukça zengindir. Fıstık ezmesi çok tüketilmediği sürece kalp hastalıklarına ve sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Fıstık ezmesi kolay yapıldığı için evde de yapılabilir. Ve evde yapılan fıstık ezmesi sağlık bakımında daha faydalıdır. Genel de fıstık ezmesi sağlığa zararlı olduğu bilinir ve kesinlikle sağlığa yararlıdır. Her şeyin fazlası zarardır. O yüzden fıstık ezmesi de çok fazla tüketildiğinde şeker hastalarının komaya girmesine, kolesterol olan kişinin kolesterolun yükselmesine, kilo alımına, vücutta yağ oluşumuna ve kalp krizine kadar zararı olduğu bilinir.
Antep Fıstığı Ezmesi

 
Malzemeleri;
  • 1 kilo boz fıstık
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık su
Yapılışı: Kabuksuz antep fıstığı robotta çekilir ve küçük parçalara ayrıştırılır. Yumurtanın sadece akı kullanılır ve yumurtanın akını ezilmiş olan fıstığın üzerine dökülür. Başka bir kapta ılık su ile şeker karıştırılır. Koyu bir kıvam alır şekerli su daha sonra fıstık ezmesinin üzerine dökülür ve yağı çıkana kadar yoğrulur. Yağı çıktıktan sonra bir borcama veya fırın tepsisine hazırlanan fıstık ezmesi serilir ve istenen şekil verildikten sonra bir süre dinlenmesi için bekletilir. Ve hazırlanan fıstık ezmesi istenilen şekilde servis edilir. Kaymaklı dondurma ile servis edildiğinde enfes bir lezzet yakalar. Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 23.2.2016 10:58:02

Antep Fıstığı Ezmesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antep Fıstığı Ezmesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Fıstığın Faydaları

Fıstığın faydaları, yüzyıllardır mükemmel bir besin kaynağı olarak tüketilen fıstık, tıp alanında da farklı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Kurutulma özelliği olan fıstık uzun süre saklanabildiği için yılın her mevsimi...

Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi, Fıstık, Antep fıstığı, çam fıstığı ve yer fıstığı denilen yemişlerin genel adıdır. Fıstık ezmelerinin çoğu genelde yer fıstığın dan yapılmaktadır. Yer fıstığı (arachis hypogaea), familyası baklagiller (leguminosea)...

Yer Fıstığı Ezmesi

Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan  bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olarak çerez olarak tüketilmektedir. Bu nedenle dış kabuğundan ayrılıp kavrularak sa...

Organik Fıstık Ezmesi

Organik fıstık ezmesi son derece sağlıklıdır. Evde yaptığımız için katkısız ve çok sağlıklı oluyor. Kahvaltı sofralarının vaz geçilmez tatlarındandır. Özellikle çocuklar çok seviyor. Fıstık ezmesi iyi bir vitamin ve mineral kaynağ...

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir. Antep fıstığı içi fındık, ba...

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Bir çok ilaç yapımında...

Antep Fıstığı

Antep Fıstığı: Antepfıstığı ağaçtan yetişen kabuklu bir meyvedir. Antepfıstığı denilmesindeki sebep Gaziantep şehrinde yetişmesinden dolayı değil ilk fıstık işletmelerinin bu şehirde açılmasından dolayıdır. Antep fıstığı yağlı ve...

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi:  Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmektedir. Fıstık ezmesi yağlı bir besin olduğu için çoğu insan uzak durur am...

Tuzlu Fıstık

Tuzlu Fıstık, Fıstık, yüzyıllardır besin kaynağı olarak tüketilmektedir. Türkiye' de ise çerez olarak tüketilen değişik bitkilerin ortak adıdır. Fıstığın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde altern...

Yer Fıstığı Kaç Kalori

Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram kadarı 908 kalori içerir. 40 gram kadar yer fıstığı 227 kalori, 100 gramı ise 5...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

fıstık, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018