Antep Fıstığı İçi

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir.

Antep fıstığı içi fındık, badem ve yer fıstığı gibi yağlı yapıda olan diğer çerezlerle karıştırıldığı takdirde; protein açısından %22,6, karbonhidrat açısından%15,6 ve kalori oranı bakımından 3250 ile ilk sırada, %54.5 yağ oranı açısından fındıktan sonra ikinci sırayı almıştır. Yüksek oranda besin değeri olması sebebi ile çok tercih edilen bir çerezdir.

Antep fıstığı içi yani meyvesi vücuda enerji sağlamaktadır. Yorgunluğa karşı tüketilebilmektedir. Cinsel açıdan güçlendirici bir etkisi bulunmaktadır. Bazı organlarımızın çalışmasına destek vermektedir. Mesela karaciğerimizin ve bağırsaklarımızın düzenli bir biçimde çalışmasına destek olmaktadır. Ayrıca böbrekte oluşan ağrıların azalmasına sebep olmaktadır. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürmektedir. Beden gelişiminde etkileri görülmektedir. Hasta olan bireylerde iyileşme oranına katkı sağlamaktadır. Öksürük oranını azaltmaktadır.

Antep Fıstığı İçinin Diğer Faydaları,
  • Göğüs bölgesini yumuşatır. Öksürük oluşumunu keser.
  • Böbreklerde ve safra kesesinde oluşan ağrıları dindirir.
  • İnce bağırsakta glikoz emilim oranını düşürmektedir. Aynı zamanda kan şekerinin yükselmesini de engellemektedir.
  • Cinsel bakımdan fayda sağlamaktadır. Cinsel soğukluk yaşayan bireyler tarafından tüketilmesi önerilmektedir.
  • Bedensel yorgunluğa iyi gelir.
  • Zihnin kuvvetlenmesine destek olur.
  • Kalbin güçlenmesine desek olur. Kroner kalp rahatsızlığı riskinin düşürür.
  • Akciğerde oluşan iltihapların temizlenmesine yardımcı olur.
  • Böbreklerde oluşan kumların düşürülmesinde etkilidir. Ayrıca mesanede oluşan kumların atılmasında da rol oynamaktadır.
  • Sürekli tüketildiği takdirde tüm organların kuvvetlenmesine faydası olur.
  • Gün içerisinde10-12 tane yenilen iç fıstık, bedenin günlük yağ ihtiyacını karşılamaktadır.
  • 100 gram iç fıstık bedenin günlük protein, B1 ve fosfor gereksiniminin yaklaşık olarak %35'ini karşılayabilme kapasitesindedir.
  • Sanıldığı gibi içeriğinde kolesterol yükselten bir madde yoktur. Bilinenin aksine vücuttaki kolesterol oranını düşürmektedir.
  • Sığır etinden protein açısından iki kat, fosfor açısından da dört kat zengindir.
  • E,B ve C vitaminleri açısından zengin bir yapısı mevcuttur.
  • İç fıstıktan şeker hastalığından da faydalanılmaktadır.
  • Kan şekerinin yükselmesine engel olmaktadır. Kan şekerinin yükseltme imkanı bakımından buğdaydan daha masumdur.
  • Kalp sağlığının korunmasında ilaç gibi görev almaktadır.
  • Hastalıklardan sonra bedenin kendisini toplamasına destek olur. Bedenin dirençli olmasını sağlamaktadır.
  • Kuruyemişten vazgeçemeyen bireyler için lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalıktır.
  • Özellikle tatlılarda cevize alternatif oluşturan bir maddedir.
  • Önerilen miktarlarda tüketildiği takdirde hem lezzetli hemde besleyicidir. Fakat aşırı tüketilmesi halinde mide bulanması baş ağrısı ve tiksinme gibi sorunlara sebep olabilmektedir.
Son Güncelleme : 07.12.2018 14:34:25

Antep Fıstığı İçi Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Antep Fıstığı İçi"
Antep fıstığı içi, son günlerde fiyatı nedeniyle oldukça pahalı bir malzeme oldu. Cevizin haricinde baklava içerisine koyabileceğim bir kuruyemiş var mıdır? Ben fındığı robota çekerek kullanmayı düşündüm ama sizce tatlı yapımında fındık uyar mı?
Ünsa . 09.09.2018 22:07:38
1 YANITI GÖRÜNTÜLE
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on metreye kadar yüksekliği olan ağaçtır. Bu ağacın tepesi basık ve yuvarlaktır. Besin değeri ve kalori...
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram kadarı 908 kalori içerir. 40 gram kadar yer fıstığı 227 kalori, 100 gramı ise 565 kalori içerir. Vi...
Antep Fıstığı Faydaları
Antep Fıstığı Faydaları
Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Bir çok ilaç yapımında da kullanılır. Aynı...
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği görünmektedir. Fıstık sağlığa çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı tıp alanında hastalarında t...
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerikada yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesinde yetiştirilmektedir. İçerisinde zengin besin maddeleri bulunduran fıstık vücut gelişiminde ...
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde toplam tüketim oranı %5 diğer yüze %95 oranı ise yurt dışına ihraç edilmektedir. Çam fıstığı el...
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük arabaların üzerinde Antep fıstıkları satan seyyar satıcılar görmek pek şaşırtıcı bir durum de...
Toz Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı
Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatlıcılıkta ve eczacılıkta öksürük şurubu yapımında kullanılır. Antep fıstığı adını, en çok yeti...
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüketilir.Saf antep fıstığında yapılan bir tatlı türüdür. Şeker oranı çok yüksek olduğu için şeker...
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur,Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak olmaz. Kavlatma, meyvede kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işlem ülkemizde...
Fıstık Ağacı
Fıstık Ağacı
Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep-fıstığının anavatanı Türkiye, İran ve Türkmenistan'dır. Dünyada Antep fıstığının en çok yeti...
Fıstık Ezmesi Protein
Fıstık Ezmesi Protein
fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre çoğu insanların fıstık ezmesi adı verilen besini önemli bir şekilde tükettikleri ortaya çıkm...

 

Çam Fıstığı Ağacı
Siirt Fıstığı
Fıstık Kaç Kalori
Hamilelikte Yer Fıstığı
Antep Fıstığı Kaç Kalori
Kabuklu Yer Fıstığı
Osmaniye Yer Fıstığı
Yaş Antep Fıstığı
Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Protein
Antep Fıstık Ezmesi
Soslu Fıstık
Diyette Fıstık Ezmesi
Taze Antep Fıstığı
Kaju Fıstığı
Yer Fıstığı Ekimi
Antep Fıstığı Aşısı
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Antep Fıstığı Faydaları
Fıstık Ezmesi Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Toz Antep Fıstığı
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Popüler İçerik
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemi...
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğe...
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüke...
Taze Antep Fıstığı
Taze Antep Fıstığı
Taze antep fıstığı, antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değe...
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. ...
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmakta...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Aralık - 2018