Tuzlu Fıstık

Tuzlu Fıstık

Tuzlu Fıstık, Fıstık, yüzyıllardır besin kaynağı olarak tüketilmektedir. Türkiye' de ise çerez olarak tüketilen değişik bitkilerin ortak adıdır. Fıstığın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde alternatif tıp da hastalıkların tedavisinde kullanılması sağlanmaktadır. Fıstık, kurutulduğu zaman uzun süre muhafaza edilmektedir.
Bu haliyle fıstığın faydalarından yararlanmak bütün yıl boyunca mümkün hale gelmektedir. Fıstık bölgelere göre genelde aynı görünüşte yetiştirilmektedir. Fakat bazı bölgelerdeki fıstık çekirdekleri farklı olabilmektedir. Örneğin Rusya ve Altay bölgelerinde yetişen fıstıkların çekirdekleri, diğer bölgelerde yetişen fıstıklara göre daha küçüktür. Fıstığın söz konusu olan farklılıklarının, sağlığa faydası açısından aynı olup olmadığı hala araştırma konusudur. Fıstığın sağlık açısından faydalı olmasının nedenleri arasında içerisinde bulunan zengin vitaminlerden kaynaklanmaktadır. 100 gramlık fıstık, ortalama 568 kalori içermektedir. Fıstık A, E, C vitaminlerini içerirken, demir, kalsiyum, bakır ve magnezyum açısından da çok zengin sayılmaktadır.

Tuzlu Fıstık, Diğer bir adı da yer fıstığıdır. Baklagiller familyasından, tohumlarında yağ, protein, karbonhidrat, vitamin ve mineraller bulunan bir tür bitkidir. Genellikle çerez olarak tüketilen fıstık, tercihe göre tuzlu veya tuzsuz olarak tüketilen bir yiyecektir. Ayrıca yağı zeytin yağına en yakın yağ olarak kullanılabilmektedir. Tuzlu fıstık, sağlık bakımından bir çok faydası bulunan bir besindir.
Başlıca faydaları arasında;
  • Cinsel arzuyu arttırır.
  • Vücuttaki zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
  • Böbrek ve safra kesesi ağrılarını alır.
  • Göğsü yumuşatarak, öksürüğü söktürür.
  • Kanın pıhtılaşmasını sağlar.
  • Kas gücü ve sinir iletimi için gerekli olan kalsiyum mineralleri içerir.
  • Posası sayesinde kanserden korunmada faydalıdır.
  • Sigara ve alkolün olumsuz etkilerinden koruyucudur.
  • Kavrama ve öğrenme yeteneği gibi beyin gelişimini olumlu etkiler.

Tuzlu Fıstık Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Tuzlu Fıstık"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram kadarı 908 kalori içerir. 40 gram kadar yer fıstığı 227 kalori, 100 gramı ise 565 kalori içerir. Vi...
Antep Fıstığı Faydaları
Antep Fıstığı Faydaları
Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Bir çok ilaç yapımında da kullanılır. Aynı...
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği görünmektedir. Fıstık sağlığa çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı tıp alanında hastalarında t...
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerikada yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesinde yetiştirilmektedir. İçerisinde zengin besin maddeleri bulunduran fıstık vücut gelişiminde ...
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde toplam tüketim oranı %5 diğer yüze %95 oranı ise yurt dışına ihraç edilmektedir. Çam fıstığı el...
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük arabaların üzerinde Antep fıstıkları satan seyyar satıcılar görmek pek şaşırtıcı bir durum de...
Toz Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı
Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatlıcılıkta ve eczacılıkta öksürük şurubu yapımında kullanılır. Antep fıstığı adını, en çok yeti...
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüketilir.Saf antep fıstığında yapılan bir tatlı türüdür. Şeker oranı çok yüksek olduğu için şeker...
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur,Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak olmaz. Kavlatma, meyvede kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işlem ülkemizde...
Antep Fıstığı İçi
Antep Fıstığı İçi
Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir. Antep fıstığı içi fındık, badem ve yer fıstığı ...
Fıstık Ağacı
Fıstık Ağacı
Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep-fıstığının anavatanı Türkiye, İran ve Türkmenistan'dır. Dünyada Antep fıstığının en çok yeti...
Fıstık Ezmesi Protein
Fıstık Ezmesi Protein
fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre çoğu insanların fıstık ezmesi adı verilen besini önemli bir şekilde tükettikleri ortaya çıkm...
Yer Fıstığı Protein
Yer Fıstığı Protein
Yer Fıstığı Protein ;Yer fıstığı, baklagilller familyasından olup, tohumlarında yaklaşık %50 oranında yağ, % 25 protein, %18 oranında karbonhidrat, çeşitli vitaminler ve madensel maddeler içermekte olan, özellikle yağ sanayisinde ve çe...
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi
Antep Fıstık Ezmesi, adını genellikle yetiştirildiği bölge olan Gaziantep'ten alan Antep fıstığının ağacı, yağlı ve de ince kabuklu olan meşhur yemişdir. Latince adı: Pistacia vera Diğer bir adı: Şam Fıstığı Ye...
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğesi olan fıstığın tohumları dış kabuk kırıldıktan tohumları ayrıldıktan çiğ olarak tüketil...
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmektedir. Fıstık ezmesi yağlı bir besin olduğu için çoğu insan uzak durur ama içerdiği...
Taze Antep Fıstığı
Taze Antep Fıstığı
Taze antep fıstığı, antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değerleri var, hem de sağlığımıza oldukça faydalıdır. Özellikle mevsiminde taze antep fıstığını t...
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülkemizde sadece kavrularak tüketildiği bilişe de çok yağış alan iklimlerde yetişmesi ned...
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmaktadır. Çay saatlerimizin vazgeçilmez kuru yemişlerinden bir tanesidir. Türkiye üre...
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on metreye kadar yüksekliği olan ağaçtır. Bu ağacın tepesi basık ve yuvarlaktır. Besin de...
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Yer fıstığı kaç kalori, yer fıstığı yağ bakımından oldukça zengin bir yemiş türüdür. Protein bakımından da iyi bir kaynak olan yer fıstığının 160 gram kadarı 908 kalori içerir. 40 gram kadar yer fıstığı 227 kalori, 100 gramı ise 5...
Antep Fıstığı Faydaları
Antep Fıstığı Faydaları
Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Bir çok ilaç yapımında da kullanılır...
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık Ezmesi Kalori
Fıstık ezmesi kalori, Fıstık, ülkemizde genelde Güney Doğu Anadolu bölgesin'de yetiştirilmektedir. Yüzyıllardır fıstığın besin kaynağı olarak tüketildiği görünmektedir. Fıstık sağlığa çok faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı tıp alanında hastala...
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç kalori, Kabuklu fıstık dünya en çok Amerikada yetiştirilmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Batı Anadolu, Marmara Bölgesinde yetiştirilmektedir. İçerisinde zengin besin maddeleri bulunduran fıstık vücut geliş...
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Çam fıstığı nasıl ayıklanır: Ülkemizde ciddi manada sadece Antalya Kahramanmaraş ve Bergama kozak'ta üretim yapılmaktadır. Bu fıstıkların ülke içerisinde toplam tüketim oranı %5 diğer yüze %95 oranı ise yurt dışına ihraç edilmektedir. Çam fıs...
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Antep fıstığı evde nasıl kavrulur: Antep fıstığının en çok tüketim şekli kavrulmuş ve tuzlu olaraktır. Yazın sonralı ve sonbahar yaklaştıkça ellerinde küçük arabaların üzerinde Antep fıstıkları satan seyyar satıcılar görmek pek şaşırtıcı bir d...
Toz Antep Fıstığı
Toz Antep Fıstığı
Antep fıstığı sakız ağacıgiller familyasındandır. Bazı yörelerde şam fıstığı olarak da bilinir. Antep fıstığı ağaçta yetişir. Yağlı, ince ve kabukludur. Tatlıcılıkta ve eczacılıkta öksürük şurubu yapımında kullanılır. Antep fıstığı adını,...
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Ezmesi, Gaziantep ilinde yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Antep fıstığı çerez olarak tüketildiği gibi ezmesi yapılıp tatlı olarak da tüketilir.Saf antep fıstığında yapılan bir tatlı türüdür. Şeker oranı çok yüksek olduğ...
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur,Kavlatma; Antep fıstığı kavrulmadan önce belirli aşamalardan geçmektedir, bunlardan bahsetmeden Antep fıstığını kavurmak olmaz. Kavlatma, meyvede kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işl...
Antep Fıstığı İçi
Antep Fıstığı İçi
Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir. <...
Fıstık Ağacı
Fıstık Ağacı
Fıstık ağacı, Fıstık, sakız ağacıgiller familyasından yenilebilen kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinir. Antep-fıstığının anavatanı Türkiye, İran ve Türkmenistan'dır. Dünyada Antep fıs...
Fıstık Ezmesi Protein
Fıstık Ezmesi Protein
fıstık ezmesi protein, Fıstık ezmesi proteini ile ilgili olarak geçtiğimiz aylarda yabancı ülkelerin birindeki üniversitede yapmış oldukları araştırmaya göre çoğu insanların fıstık ezmesi adı verilen besini önemli bir şekilde tükettikl...

 

Çam Fıstığı Ağacı
Siirt Fıstığı
Fıstık Kaç Kalori
Hamilelikte Yer Fıstığı
Antep Fıstığı Kaç Kalori
Kabuklu Yer Fıstığı
Osmaniye Yer Fıstığı
Yaş Antep Fıstığı
Yer Fıstığı Yetiştiriciliği
Yer Fıstığı Ezmesi
Yer Fıstığı Protein
Antep Fıstık Ezmesi
Soslu Fıstık
Diyette Fıstık Ezmesi
Taze Antep Fıstığı
Kaju Fıstığı
Yer Fıstığı Ekimi
Antep Fıstığı Aşısı
Yer Fıstığı Kaç Kalori
Antep Fıstığı Faydaları
Fıstık Ezmesi Kalori
Kabuklu Fıstık Kaç Kalori
Çam Fıstığı Nasıl Ayıklanır
Antep Fıstığı Evde Nasıl Kavrulur
Toz Antep Fıstığı
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Popüler İçerik
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık
Soslu Fıstık, Fıstık her ne kadar çerez olarak tüketiliyor ise de çeşitli gıda ve imalat sanayinde de kullanılmaktadır. Soslu fıstığın ana besin öğe...
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi
Diyette Fıstık Ezmesi: Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüke...
Taze Antep Fıstığı
Taze Antep Fıstığı
Taze antep fıstığı, antep fıstığı diğer kuru yemiş türleri içinde oldukça masum kalıyor. Çünkü hem kalori bakımından diğer çerezlerden daha düşük değe...
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı
Kaju Fıstığı, Kaju fıstığının anavatanı brezilya olan bir çeşit kuru yemiştir. Aslında bu kuru yemiş pek çok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. ...
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi
Yer Fıstığı Ekimi, Ülkemiz fıstık üretiminde önemli bir yere sahiptir. Hepinizin severek yediği fıstıklar kabuklu ve kabuksuz olarak satışa sunulmakta...
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı
Antep Fıstığı Aşısı, sakız ağacıgiller familyasında bulunan, kabuklu bir meyve ve bu meyvenin ağacı antepfıstığı olarak bilinmektedir. Yaklaşık on ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Antep Fıstığı Ezmesi
Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur
Antep Fıstığı İçi
Fıstık Ağacı
Fıstık Ezmesi Protein
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Fıstık Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri
Güvenlik İlkeleri
Fıstık Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Eylül - 2018