fistik.gen.tr
fıstık

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar  









Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Bir çok ilaç yapımında da kullanılır. Aynı zaman da pastaların vazgeçilmek katkı maddesidir. Antep fıstığının sadece yararları olmaz. Çok tüketildiği zaman zararları oldukça fazladır. Zaten antep fıstığı yağ bakımında oldukça zengin olduğu için kolesterol hastalarının doktora sormadan tüketmemelidir. Ve aynı zamanda fazla tüketildiği zaman cilde zarar verir, sivilcelerin oluşmasına sebep olur. Mide bulantısına ve midenin ekşimesine de sebep olur. Sağlık bakımında oldukça yararlı bir kuru yemiş türüdür. Günlük bir avuç kadar yenilmesi uzmanlar tarafında tavsiye edilir. Ama her şeyin fazlası zarar olduğu gibi bununda fazlası vücut için zararlıdır. Çok tüketildiği zaman içerisinde bulunduğu yüksek yağ oranından dolayı kilo alınmasına ve basenlerde, göbek de yağ oluşmasına sebep olur.
Antep Fıstığı Faydaları

 

Antep fıstığının faydaları;
  • Antep fıstığında kolesterol yoktur.
  • Kanda ki yüksek kolesterol seviyesini düşürür.
  • E, B ve C vitaminleri bakımında oldukça zengindir.
  • Sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır.
  • Yaşlanmaya karşı korur.
  • Diyabet hastaları kan şekerinin yükselmesini önlemek için kullanır.
  • Kroner kalp hastalıkları riskini ortada kaldırır.
  • Antep fıstığı kalori bakımında oldukça yüksektir. 
  • İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini engeller.
  • Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir.
  • Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser.
  • Antibiyotik olarak kullanılır.
  • Kalp krizini engeller.
  • Kan basıncını düzenler.
  • Cinsel gücü arttırır.
  • Böbrek ağrılarına karşı faydalıdır.

Yayınlanma Tarihi : 23.2.2016 11:00:41

Antep Fıstığı Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Antep Fıstığı Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Fıstık Ezmesi

Fıstık Ezmesi, Fıstık, Antep fıstığı, çam fıstığı ve yer fıstığı denilen yemişlerin genel adıdır. Fıstık ezmelerinin çoğu genelde yer fıstığın dan yapılmaktadır. Yer fıstığı (arachis hypogaea), familyası baklagiller (leguminosea)...

Fıstığın Faydaları

Fıstığın faydaları, yüzyıllardır mükemmel bir besin kaynağı olarak tüketilen fıstık, tıp alanında da farklı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Kurutulma özelliği olan fıstık uzun süre saklanabildiği için yılın her mevsimi...

Yer Fıstığı Ezmesi

Yer Fıstığı Ezmesi, Yer fıstığı baklagiller familyasından olan tohumunda %50-60 oranında yağ bulunan  bir yiyecektir. Yer fıstığı ülkemizde genel olarak çerez olarak tüketilmektedir. Bu nedenle dış kabuğundan ayrılıp kavrularak sa...

Organik Fıstık Ezmesi

Organik fıstık ezmesi son derece sağlıklıdır. Evde yaptığımız için katkısız ve çok sağlıklı oluyor. Kahvaltı sofralarının vaz geçilmez tatlarındandır. Özellikle çocuklar çok seviyor. Fıstık ezmesi iyi bir vitamin ve mineral kaynağ...

Antep Fıstığı İçi

Antep fıstığı içi, Gaziantep yöresinde yetiştirilen fıstık ağacının meyvesidir. Yetiştirilmiş olduğu yerden yani Gaziantep'ten almıştır ismini. İnce ve yağlı bir dış kabuğu vardır. İçi yeşil renktedir. Antep fıstığı içi fındık, ba...

Antep Fıstığı Faydaları

Antep fıstığı, Gaziantep'de yetişen bir tür kuru yemiş çeşididir. Ağaç şeklinde yetişen bir türdür. Çerez olarak tüketilir. Birçok hastalığı da faydası vardır. Antep fıstığı kabuklu ve yağlı olarak bulunur. Bir çok ilaç yapımında...

Antep Fıstığı

Antep Fıstığı: Antepfıstığı ağaçtan yetişen kabuklu bir meyvedir. Antepfıstığı denilmesindeki sebep Gaziantep şehrinde yetişmesinden dolayı değil ilk fıstık işletmelerinin bu şehirde açılmasından dolayıdır. Antep fıstığı yağlı ve...

Tuzlu Fıstık

Tuzlu Fıstık, Fıstık, yüzyıllardır besin kaynağı olarak tüketilmektedir. Türkiye' de ise çerez olarak tüketilen değişik bitkilerin ortak adıdır. Fıstığın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde altern...

Diyette Fıstık Ezmesi

Diyette Fıstık Ezmesi:  Fıstık halk arasında yer fıstığı olarak adlandırılmıştır. Fıstık asırlardır besin kaynağı olarak kahvaltılarda rahatça tüketilmektedir. Fıstık ezmesi yağlı bir besin olduğu için çoğu insan uzak durur am...

Çam Fıstığı

Çam Fıstığı, Fıstık çamının kozalağından çıkartılan çam fıstığı, sert kabukların kırılması ile elde edilen besin değeri çok yüksek bir olan besin maddesidir. Çam fıstığı Akdenize kıyısı olan bütün ülkelerde yetiştirilmektedir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

fıstık, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018