Fıstık Nasıl Kavrulur?
22 Haziran 2024

Fıstık Nasıl Kavrulur?


Fıstık, botanik açıdan birbirleriyle ilgisi olmayan, ancak çerez olarak tüketilen çeşitli bitkilerin meyvelerine verilen genel bir addır. Fıstık adı altında yer alan bitkiler şunlardır:

  • Yer fıstığı
  • Antep fıstığı
  • Çam fıstığı
  • Hint fıstığı (Kaju)

Yer Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Malzemeler

  • 500 gram yer fıstığı
  • 2 yemek kaşığı un veya nişasta
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı iri tuz

Hazırlık ve Kavurma Süreci

1. Fırın tepsinizin üzerine fırın kağıdı serin, böylece fıstıklar tepsiye yapışmaz.

2. Fıstıkları yeterli miktarda su ile ıslatın ve fıstıkların yüzeyi nemli hale gelene kadar karıştırın.

3. Unu fıstıkların üzerine serpiştirin ve her tarafı un olacak şekilde karıştırın.

4. İri tuzu ekleyip iyice karıştırın.

5. 150 derece ısıtılmış fırında ara ara karıştırarak kavurun.

6. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Antep Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Malzemeler

  • 500 gram Antep fıstığı
  • Tuz
  • Su

Hazırlık ve Kavurma Süreci

1. Bir tencereye 1-2 su bardağı su koyup kaynatın.

2. Kaynayan tencerenin üzerine metal bir kevgir (süzgeç) yerleştirin.

3. Buhar kevgirden çıkmaya başladığında Antep fıstıklarını kevgire boşaltın.

4. Fıstıklar nemlendiğinde tuz ekleyip karıştırın.

5. Fıstıkları fırın tepsisine alıp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika sık sık karıştırarak kavurun.

6. Kavrulduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakın.

Çam Fıstığı Nasıl Kavrulur?

Malzemeler

  • 25 gram çam fıstığı

Hazırlık ve Kavurma Süreci

1. Fıstıkları orta ateşte kuru bir teflon tavada kavurun.

2. Kokusu hissedilinceye ve hafif kahverengi renk alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırın veya tavayı sapından tutup çalkalayarak karıştırın.

Hint (Kaju) Fıstığı Nasıl Kavrulur? (Baharatlı Tarifi)

Malzemeler

  • 400 gram kaju
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • İsteğe göre tuz

Hazırlık ve Kavurma Süreci

1. Zeytinyağı, nane, kırmızı toz biber ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

2. Çiğ kaju fıstıklarını baharat karışımıyla harmanlayın.

3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kaju fıstıklarını serin.

4. Önceden 200 derece ısıttığınız fırında 15 dakika kadar karıştırarak pişirin.

5. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yer Fıstığı Nasıl Ekilir?

Yer Fıstığı Nasıl Ekilir?

Fıstık Nasıl Kavrulur?

Fıstık Nasıl Kavrulur?

Haber Bülteni

Güncel

Yer Fıstığı Türleri ve Özellikleri

Yer Fıstığı Türleri ve Özellikleri

Güncel

Antep Fıstığı Zararları Nelerdir?

Antep Fıstığı Zararları Nelerdir?

Güncel

Soslu Fıstık Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Fıstık Tarifi ve Malzemeleri

Tuzlu Fıstık Türleri ve Özellikleri

Tuzlu Fıstık Türleri ve Özellikleri

Fıstık Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Fıstık Ezmesi Tarifi ve Malzemeleri

Fıstık Ezmesi Kaç Kalori?

Fıstık Ezmesi Kaç Kalori?

Fıstık Ağacı Türleri ve Özellikleri

Fıstık Ağacı Türleri ve Özellikleri

Yer Fıstığı Besin Değerleri Nedir?

Yer Fıstığı Besin Değerleri Nedir?

Tuzlu Fıstık Kaç Kalori?

Tuzlu Fıstık Kaç Kalori?